Amerikaanse Oehoe

 Bubo virginianus

Amerikaanse oehoe - Bubo virginianus

De Amerikaanse oehoe is een grote uilensoort uit Noord en Zuid Amerika. Ze worden maximaal 60 cm groot en wegen maximaal 1,5 kg en hebben een spanwijdte van ongeveer 150 cm.Het verenkleed van de Amerikaanse oehoe verschilt van kleur van gruisbruin tot bijna wit, dit is afhankelijk van het leefgebied. Het gezicht is roestbruin met zeer grote oorpluimen. Deze uilensoort is zeer wijd verspreid en leeft in bijna alle soorten leefgebieden, maar prefereert leefgebieden met weinig mensen.

De Amerikaanse oehoe jaagt  s ’nachts op middelgrote zoogdieren zoals konijnen, eekhoorns, eekhoorns en lemmings. Maar ook op kleinere zoogdieren en vogels wordt gejaagd.

Deze vogel leeft in Amerika. Ze komen praktisch over het gehele vasteland voor. Amerikaanse oehoes leven in naald- en loofbossen en mangroven aan de kust. Hij bezoekt ook parken in voorsteden. In de bergen komt hij voor tot een hoogte van 3000 meter.