Bonte marter

Martes flavigula

Maleise bonte marter - Martes flavigula

De Maleise bonte marter is een middelgrote marterachtige uit Zuidoost Aziƫ. Ze worden maximaal 65 cm en worden ongeveer 3 kg zwaar. Het zijn slanke dieren met een grote staart en grote ronde oren. De Maleise bonte marter, heeft een zwarte kop met een witte onderkaak, staart en poten, de rest van zijn lichaam is lichtbruin tot geelachtig. De Maleise bonte Marter komt voor een aantal verschillende bossen, en zijn voornamelijk overdag actief. Voornamelijk net na zonsopkomst en in de late middaguren. De dieren leven in paren of in kleine familie groepjes, het zijn erg goede boomklimmers. Ze eten onder anderen kleine zoogdieren, vogels, fruit en nectar. De Maleise bonte marter wordt op dit moment niet bedreigd.