Nieuws

Volg het laatste nieuws van het park op onze Facebook pagina van  Uilen- en dierenpark de Paay.

Facebook_logo_square-470x470

 

Watusi kalf geboren.

Dierenpark De Paay heeft er een grote baby bij: een Watusirundkalf. Prachtig om te zien en daarnaast een bijzonder rund. De enorme horens zijn indrukwekkend.

Het Watusirund (ook wel Watutsirund of Watoetsirund genoemd) is een rund afkomstig uit Afrika. Het Watusirund is een afstammeling van de oeros, die in 17de eeuw uitgestorven zijn. De runderen spelen al zo’n 6000 jaar een belangrijke rol in het leven van verschillende Afrikaanse stammen, zoals de Tutsi en Ankole. De runderen bezorgden een stam zowel voedsel als status. De runderen met de langste hoorns behoorden toe aan de koning en werden als heilig beschouwd.

De dieren zijn nu ook in andere continenten uitgezet, waardoor het dier niet langer bedreigd is.

Watusi kalf 29-03-2015

Witoorpenseelaapje geboren.

Onlangs is er een witoorpenseelaapje geboren in De Paay. Deze jonkies verblijven bij de vader op de rug of buik en gaan alleen naar hun moeder om melk te drinken.

Wanneer u  een bezoek brengt aan De Paay kunt u het jonkie bewonderen.

Op de foto is het even zoeken, maar het jonkie zit echt op de rug van zijn vader!

witoorpenseelaapje jonkie

 

Roger met levende kameel bij Makro

Op dierendag 4 oktober 2013 stond Roger van Leeuwen van Uilenpark de Paay met een levende kameel bij de Makro in Vianen.

Hij heeft meegedaan aan een ludieke actie van de Makro en hiermee voor € 1.000 aan kadobonnen gewonnen. De actie uit de onlinefolder luidde: “De eerste klant die met een levende kameel bij Makro komt ontvangt €1000,- aan vouchers.” Hierover hoefde Roger niet lang na te denken. Hij heeft de kameel ingeladen en is vannacht om 0.00 uur voor de poort van de Makro gaan staan.
Het beest is volgens Roger getraind en is de rust zelve. “Het beestje heeft er geen stress van, hij is getraind. Het dier heeft hier ook profijt van. Ik moet eten voor hem hebben en eten kost geld. Bovendien ben ik al klant bij de Makro en ik haal het voer altijd hier. Dus ik ben hier echt heel blij mee, en de kameel uiteindelijk ook.”

Bovendien krijgt de kameel nu een VIP-behandeling van de Makro, met lekker eten en drinken. Bovendien wordt hij bij aankomst al geknuffeld door de vestigingsmanager.

Bron: OVB